måndag 28 maj 2018

Här kommer brevet!

 

     Bergskolan

                                                                                                                                                  180525

Till vårdnadshavare

Under rasten idag och igår har elever på Mandaskolan funnit skarpladdad ammunition i skogen i anslutning till skolan/skolgården. Personal har kontaktat polis som omhändertagit ammunitionen.

Elever på Mandaskolan berättar att de även sett en man röra sig i skogen mot fotbollsplanen, som enligt barnen har något vapenliknande föremål vid fickan. Polisen tar detta på största allvar och har under eftermiddagen genomsökt området runt Mandaskolan och Bergskolan. Insatsen är nu avslutad och polisen bedömer faran över.

Då vi fick veta läget på Bergskolan samlade mentorerna sina respektive klasser i hemklassrummet och låste om sig. Även ytterdörrar låstes.

Trots att polisen blåst av insatsen och bedömer det säkert för eleverna att röra sig ute så kommer våra elever att vara inne i Bergskolan så länge deras skoldag är. Mentorerna ansvarar för klassen.

Å polisens vägnar önskas att såväl skolan som vårdnadshavare pratar med sina barn om att de direkt berättar för någon vuxen om de hittar farliga föremål och inte tar i dessa själv. Om någon förälder tagit emot någon ammunition av sina barn i samband det detta önskar vi att ni snarast kontaktar skolan.

Med hopp om ett fortsatt gott samarbete.

Vänligen

Lizette Råberg, rektor Bergskolan, med personal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar